Exposities

           

Ik denk in verf en kleuren”

De eerste schetsen die hij maakte waren gelijk raak. Chris Bodt leerde zichzelf de meeste schilder- en tekentechnieken aan, later aangevuld door creatieve cursussen en workshops. In zijn arbeidzame leven werkte hij in de zorg en stond hij als leraar voor de klas. Toch kroop het bloed waar het niet gaan kon en noemt hij zichzelf nu fulltime kunstenaar: een autodidact die altijd denkt in verf en kleuren. “Ook als ik niet teken of schilder ben ik er in mijn hoofd mee bezig.”

Zijn stijl is divers

Chris vertelt enthousiast over zijn kunst en laat zijn fotomappen zien. Snelle schetsen van mensen aan het strand, portretten in de stijl van Kees van Dongen, verschillende series abstract werk, mensen uit verschillende culturen, schilderwerk in de stijl van Matisse, gedetailleerde klassieke voorstellingen, en werk met de losse toets, een aantrekkelijke stijl die misschien wel het beste bij Bodt past. ‘Ik blijft ontdekken’ zegt hij er zelf over.

Hij experimenteert er lustig op los

Niet alleen zijn stijl is divers, ook zijn onderwerpen en de materialen waarmee hij werkt zijn dat. Van Acryl tot olieverf en van krijt tot aquarel. Ook schuwt hij het experiment niet. Hij verwerkt gemengde materialen op zijn doeken, of hij schildert portretten in verschillende kleuren om te kijken hoe de uitstraling zal zijn. Hij laat zich ook graag inspireren door bezoeken aan musea en te kijken naar andere beeldende kunstenaars, bijvoorbeeld Picasso of Van Dongen. “Als ik naar hun werk kijk en er zelf mee aan de slag ga, kom ik erachter hoe zij te werk zijn gegaan. Daar leer ik veel van, zo ontwikkel ik mijn eigen stijl!”

Kom naar de opening en laat je verrassen

Een selectie van zijn werk is te zien in Cultureel centrum Onder de Linden in Middenbeemster in Middenbeemster. De opening is zondag 4 februari van 15.00 tot 17.00 uur, Meet & Greet deze veelzijdige kunstenaar en zijn kleurrijke kunst. Je bent van harte uitgenodigd. Een hapje en drankje staan voor je klaar.

De wanden van de benedenzaal van Onder de Linden vormen een mooie gelegenheid tot exposities van foto’s, schilderijen en tekeningen etc. Iedereen die zijn of haar werk aan de Beemsterlingen wil tonen kan contact opnemen met Anneke Goede of Margitha van Gelder: expositie@onderdelindenbeemster.nl