Dark Rosie
15 maart 2020

DARK ROSIE bij Zondagmiddag Live!

Zondagmiddag Live!

De Noord-Hollandse groep Dark Rosie bestaat uit vier avontuurlijke muzikanten die plezier hebben in het bedenken van Nederlandse liedjes. Miranda zingt ze en bespeelt de accordeon. Michel speelt gitaar, Vincent plukt contrabas en Mark vindt alles leuk waar snaren op zitten: gitaar, mandoline, Ierse bouzouki, steelguitar.

Dark Rosie neemt je mee in een stroom van verkwikkende luisterliedjes. Je mag het Nederchansons noemen, soms zijn ze theatraal en gepassioneerd, dan weer direct of beschouwend. Zo bezingen ze het leven in warme klanken. Over de liefde gaat het natuurlijk, over verlies en troost, maar net zo makkelijk brengen ze een vrolijke ode aan hun katten.

Muzikaal zijn ze kieskeurig maar niet eenkennig. De ene keer hoor je een klassieke opmaat, dan weer een Cubaanse cadans of een beet van de blues. Edith Piaf komt voorbij. En Astor Piazzolla, de man van de Argentijnse tango, geeft een knipoog.

Dark Rosie bestaat uit de Bakkumse Miranda Zuurbier (zang, accordeon), Haarlemmer Vincent Lamers (bas), Amsterdammer Michel de Wit (gitaar) en Alkmaarder Mark Minnema (gitaar, mandoline, dobro, bouzouki).

foto: Erna Faust

Aanvang: 15.00 uur
Toegangsprijs:

 0.00 9.00


Wissen