vrijdag 14 oktober 2022

Volksoperahuis

Diversen

DE TRANEN VAN ANG, verzorgd door De Verbeelding

Een volksopera over helden die schurken blijken, familietradities en wederzijds onbegrip

De tranen van Ang is een muzikaal volksverhaal over de Gebr. Coen (jaja, verre nazaten van…) twee ondernemers die een reusachtig Oosters houten beeld hebben geërfd van hun overoveroveropa. Als blijkt dat het beeld op de internationale opsporingslijst van koloniale roofkunst staat en terug zal moeten naar het land van herkomst slaat de vlam in de pan.

De tranen van Ang is een verhaal over historisch besef of het gemis daaraan. Met een mix van humor, diepgang en gevoelvolle liederen speelt en zingt het Volksoperahuis over dit actuele thema, dat haar wortels heeft in het koloniale verleden van ons land.

Verteller: Arie de Mol Zanger/acteur: Kees Scholten Componist/accordeonist: Jef Hofmeister

De Theaterkrant schrijft: “Af en toe neemt de heldere vertelling een verrassende afslag, waardoor die onderhuids toch ook gaat over reputatieschade, ondernemerszin en Hollandse betweterigheid, alsook over meldingsplicht, gewetensconflicten en echo’s uit het verleden, die steeds dichterbij komen.”

Publieksreacties: “Volksoperahuis heeft een prachtige voorstelling gemaakt. Schitterende liederen. Een geweldig relevante voorstelling.”

Aanvang: 20.30 uur
Toegangsprijs:

 14.50De online kaartverkoop van deze voorstelling is gestopt. Op dit moment zijn er minder dan 31 kaarten verkrijgbaar. Deze kaarten zijn alleen nog te verkrijgen bij de entree.

Op voorraad