Villa Rosie Foto 2 Erna Faust Origineel
21 februari 2021

Villa Rosie

Zondagmiddag Live!

De Noord-Hollandse groep Villa Rosie sleept je mee in een wervelwind van verkwikkende luisterliedjes.

Miranda Zuurbier zingt ze en bespeelt de accordeon. Michel de Wit speelt gitaar, Vincent Lamers plukt de contrabas en Mark Minnema vindt alles leuk waar snaren op zitten: gitaar, mandoline, Ierse bouzouki, steelguitar.

De vier avontuurlijke muzikanten hebben lol in het maken van eigen en eigenzinnige Nederlandstalige liedjes. Je mag het Nederchansons noemen: soms zijn ze theatraal en gepassioneerd, dan weer grappig of juist poëtisch. Zo bezingen ze het leven in warme klanken. Over de liefde gaat het natuurlijk, over verlies en troost, maar net zo makkelijk brengen de muzikanten een vrolijke ode aan hun katten.

Muzikaal is de groep van alle markten thuis. De ene keer hoor je een klassieke opmaat, dan weer een Cubaanse cadans of een uithaal van de blues. Wie oplet hoort Edith Piaf voorbij schuifelen. En Astor Piazzolla, die grote man van de Argentijnse tango, geeft een knipoog.

Lang maakte de groep muziek onder de naam Dark Rosie. Maar zo ‘dark’ zijn ze niet meer en zingen doen ze allang in het Nederlands. Vandaar dat ze tegenwoordig met hun liedjes in Villa Rosie wonen.

 

 

Aanvang: 15.00 uur
Toegangsprijs:

 0.00 9.00


Wissen