mirna-en-vital
4 november 2018

Koffieconcert met Mirna Ackers, fluit en Vital Stahievitch, piano

Koffieconcert, in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam

Geniet van mooie muziek op de zondagmorgen met vandaag een Frans Italiaans programma

Mirna Ackers werd op vijftienjarige leeftijd toegelaten tot de Sweelinck Academie voor jong toptalent aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marieke Schneemann. Inmiddels heeft ze daar afgelopen jaar haar bachelor afgerond met een 9. Momenteel studeert ze in het eerste jaar van de master bij Kersten McCall eveneens aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast studeert Mirna ook Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam.
Twee jaar lang was Mirna de eerste fluitiste van JeugdOrkest Nederland (JON) o.l.v. Jurjen Hempel. In september 2016 werd ze geselecteerd door het JON om mee te spelen in het ‘Side by Side’ project van het Koninklijk Concertgebouw Orkest tijdens de ‘RCO Opening Night 2016’. Momenteel is Mirna lid van het Nationaal Jeugd Orkest o.l.v. Antony Hermus.
Mirna heeft diverse prijzen gewonnen. In 2018 won ze zowel de juryprijs als de publieksprijs in de nationale selectie van het EuroConcours Dwarsfluit. Daarnaast is Mirna ook laureaat van het Prinses Christina Concours. Masterclasses volgde zij onder andere bij Jacques Zoon, Felix Renggli, Emily Beynon en Peter-Lukas Graf. Naast haar concerten vindt Mirna tijd om zich muzikaal in te zetten voor charitatieve doelen waar ze met haar optredens geld inzamelt, zoals voor Stichting KIKA en Learn2Learn.

Vital Stahievitch werd in 1980 in Minsk, Wit-Rusland, geboren. Hij studeerde aan Nationale Muziekcollege (1999) en Rijksmuziekacademie van Wit-Rusland (2004) met Zoja Katsjarskaja af. Later is hij aan het Conservatorium van Amsterdam (2007, MMus, cum laude, met Hakon Austbo) en aan de Universiteit van Amsterdam (2009, MA, met Naum Grubert) afgestudeerd.Vital won prijzen op internationale en nationale concoursen in Minsk, Vilnius, Amsterdam, Antwerpen, Taranto, Marianske Lazne en Utrecht. Hij speelde in de meest Europese landen, maar ook in de VS, Mexico en Japan.
Vital heeft een breed en gevarieerd repertoire. Hij speelt graag Mozart, Chopin, Schubert, Schumann, Brahms, Prokofiev en Rachmaninov. Vital speelt ook graag stukken van Wit-Russische componisten van verschillende eeuwen.
Sinds 2012 werkt Vital Stahievitch als correpetitor aan het Conservatorium van Amsterdam.

Het Frans- Italiaans programma bestaat uit de volgende werken.
Gabriel Fauré – Fantasie, opus 79
Alfredo Casella – Barcarola et Scherzo opus 4
Francois Chopin – Polonaise-fantaisie, opus 61
Henri Dutilleux – Sonatine
Ferruccio Busoni – Albumblatt
Domenico Scarlatti – 6 sonates for piano solo
Claude Debussy – Sonata for violin and piano
1. Allegro vivo
2. Intermède: fantasque et léger
3. Finale: très animé

Aanvang: 11.00 uur
Toegangsprijs:

 6.00 9.00


Wissen