????????????????????
zondag 3 april 2022

Koffieconcert met het Zetra trio

Koffieconcert, in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam

Zondagochtend is bij Onder de Linden regelmatig het decor van prachtige klassieke muziek.

Het Zèta Trio brengt het volgende programma:

Marjolein Spuit (viool), Misaki Kazama – Repaired

Bob Marsdon (piano), Rachmaninoff – etudes Op. 33

Emma Warmelink (cello) Popper – Fantasy on little Russian songs Op. 43
Chausson – Piano Trio in G mineur op. 3
Pas trop lent
Vite
Assez lent
Animé

Het Zèta Trio is tot stand gekomen toen Bob Marsdon, Marjolein Spruit en Emma Warmelink in 2015 alledrie studeerden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij hebben op dat conservatorium samen een minor kamermuziek gevolgd. Ze volgden les bij Ellen Corver en Peter Brunt, leden van het Osiris trio, Lucia Swarts, en Jaring Walta. Daarnaast kregen ze een aantal masterclasses, waaronder van het ATOS Trio.

De leden van het Zèta Trio hebben een speciale liefde voor het pianotrio-spel vanwege het solistische karakter van alle stemmen, het volle klankpallet met veel uitersten en de gelaagdheid in communicatie tijdens het samenspel.

In 2019 nam het trio deel aan de Grote Kamermuziekprijs. Ze presenteerden bij hun optreden Zèta Trio Live, een digitale route synchroon met de muziek, die live te volgen is tijdens het concert. Ze wonnen zowel de eerste prijs als de publieksprijs.

Het Zèta Trio woonde  twee sessies van de European Chamber Music Academy (ECMA) bij. Daar volgden zij lessen van onder andere Hatto Beyerle, Patrick Jüdt en Torleif Thedéen. In 2019 participeerde het ensemble in de masterclass week van de Zeister muziekdagen, waar de leden van het Jerusalem kwartet en pianiste Elisabeth Leonskaja doceerden.

Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds heeft aan Emma een strijkstok en aan Bob een vleugel ter beschikking gesteld. Daarnaast bespeelt Emma een Hendrik Jakobs uit circa 1700, aan haar uitgeleend door een anonieme donateur.

 

 

Aanvang: 11.00 uur
Toegangsprijs:

 9.00De online kaartverkoop van deze voorstelling is gestopt. Op dit moment zijn er minder dan 48 kaarten verkrijgbaar. Deze kaarten zijn alleen nog te verkrijgen bij de entree.

Op voorraad