zondag 6 maart 2022

Koffieconcert met het gitaarduo Mokam

Koffieconcert, in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam

Laura Rouy en Lionel Lutgen verrassen u met prachtige gitaarklanken

Het Duo Mokam is een Belgisch-Frans klassiek gitaarduo bestaande uit Laura Rouy en Lionel Lutgen. (Opgericht in Amsterdam in 2020)

Hun eerste ervaring was een gezamenlijke zomerworkshop in de Pyreneeën in Frankrijk met de grote gitaristen Thibaut Garcia en Antoine Morinère, die hen uitnodigden om samen op te treden. Beiden aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeren bij GabrielBianco, Izhar Elias en Eric Vaarzon Morel.

Sindsdien verkennen ze samen de rijke mogelijkheden van hout, kleuren en dynamiek van hun twee instrumenten met een charismatisch repertoire. Dit jaar biedt Duo Mokam een ​​programma rondom Verleiding door middel van werken van componisten Alberto Ginastera, Astor Piazzolla, Mario Castelnuovo-Tedesco en meer.

Laura Rouy, geboren op 25 oktober 1998, begon op 6-jarige leeftijd klassieke gitaar te spelen met haar vader, een jazzgitarist. Daarna studeerde ze aan verschillende muziekscholen en aan het Maurice Ravel Conservatorium in Parijs. Ze won ook verschillende concoursen in Frankrijk. Altijd gepassioneerd door Latin-muziek , speelt ze in trio met haar vader Pascal Rouy en haar zus Ella Rouy een repertoire rond tango en zijn invloeden… (Astor Piazzolla, Carlos Gardel, Claude Nougaro, Villa Lobos, Roland Dyens…). In 2021 vormde ze het Duo Canopée met celliste Pauline Ngolo en het Duo Mokam met gitarist Lionel Lutgen.
In mei 2019 behaalde ze de 1e genomineerde bachelor aan het Conservatorium Van Amsterdam in de klas van Gabriel Bianco.

Lionel Lutgen is een briljante en veelzijdige muzikant, een getalenteerde gitarist die zowel als solist en als kamermusicus tot volle bloei komt, waarbij ook zijn menselijke kwaliteiten zeer gewaardeerd worden,
Lionel rondt momenteel zijn Masterstudie aan het Conservatorium van Amsterdam af bij prof. Gabriel Bianco in het kamermuziekprofiel. Onlangs trad hij op met een kamermuziekensemble voor de opera “Een Lied voor de Maan” in de Nationale Opera en Ballet in Amsterdam, en bouwt nu aan een nieuw project met de fantastische Franse gitarist Laura Rouy. Hij trad in oktober 2021 toe tot de redactie van het Belgische klassieke muziektijdschrift Crescendo Magazine.
Lionel Lutgen neemt deel aan vele projecten die muziek en andere vormen van expressie combineren, zoals cinema (opname van de soundtrack voor de Taiwanese korte film “100thBirthday Wish”, gecomponeerd door Thomas Foguenne), schilderen (aquarels ter plaatse genomen door Jean-Benoit Dominicy tijdens een concertuitvoering ), verhalen vertellen (Tales of the Mediterranean op muziek gezet met Clémence Henri), en nog veel meer.
Als gitarist met een vrij openhartig en kleurrijk geluid dankt hij de finesse en subtiliteit van zijn spel aan Maria-Nieves Mohino, zijn leraar aan IMEP in België. Momenteel verfijnt hij zijn vaardigheden bij Gabriel Bianco aan het Conservatorium van Amsterdam, maar ook bij internationale meesters zoals Izhar Elias, Raphaella Smits, Gilles Millet (Quatuor Danel), ThibautGarcia, Eric Vaarzon Morel, enz.

 

Aanvang: 11.00 uur
Toegangsprijs:

 9.00De online kaartverkoop van deze voorstelling is gestopt. Op dit moment zijn er minder dan 35 kaarten verkrijgbaar. Deze kaarten zijn alleen nog te verkrijgen bij de entree.

Op voorraad