AKF halve finalisten 2e combi klein 2019_(c)Anne van Zantwijk_Lotte crop
14 maart 2020

Halve Finalistentournee AKF Sonneveldprijs 2020

Cabaret

Amsterdams Kleinkunst Festival

Na drie intensieve en spannende selectierondes presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de zes halve finalisten van de AKF Sonneveldprijs 2020!

Vanavond is het podium voor!!:

Gitte Schelfhout –  Begeerte
‘Begeerte’ gaat over de drang naar contact en het interne getob van het speuren naar je eigen ik. Bioloog, topsporter, poëet, gerimpelde vingertop; keuze alom. De scrupuleuze aard komt als gekrenkte rozijn naar voren en speelt een duet met de ‘kan mij het bommen’ vrijpostigheid. Hoe fijn en soms eenvoudig is het om je te verbinden met een ander? En je moet vooral genieten, dat ook.

Maria Kraaijkamp – Alles onder controle
Maria Kraaijkamp ziet het van kleins af aan al somber in. Ze is het zonsverduisteringetje in huis, maar maakt er gelukkig wel muziek bij. In haar voorstelling Alles onder controledeelt ze á la Hans Dorrestijn -maar dan vrouw en millennial – haar originele gedachten en observaties, gewapend met gitaar. En passant geeft ze nog een paar nuttige tips om het leven draaglijk te houden en vindt ze zelfs wat lichtpuntjes in de duisternis. Lachend de treurigheid verbijten: laat dat maar aan Maria over.

Lotte Velvet – Ondergrond
Lotte Velvet (1984) heeft genoeg over het weer gepraat: de Apocalyps nadert. Gewapend met elektrische gitaar en scherpe blik neemt ze je mee in haar kijk op onze maatschappij. Klimaatactivisten, politici en onderbuikstemmers komen aan het woord in een muzikale en talige mix van punk tot poëzie. Kritisch, maar met compassie, want we zijn allemaal wel eens op het verkeerde moment ergens binnengekomen.

Aanvang: 20.30 uur
Toegangsprijs:

 13.50


Slechts 5 resterend op voorraad