David Geysen & Beaudil Elzenga. foto VINCENT MENTZEL. Nederland, Den Haag, 2 februari 2021
vrijdag 18 maart 2022

Dégradé (Beaudil Elzinga en David Geysen)

Theater

Sylvia Plath & Ted Hughes - van de vos en het paard dat wilde vliegen

In een muzikale wereld van geprojecteerde animatie en verrassende lichteffecten nemen acteurs Beaudil Elzinga en David Geysen je mee in een aangrijpende voorstelling over de constante zoektocht naar meer, depressiviteit, passie, de worsteling met het bestaan en de flirt met het niet bestaan.

Samen laten ze zich inspireren door het werk en leven van dichters en geliefden Sylvia Plath en Ted Hughes. Geplaagd door depressie en bewapend met haar schrijfmachine schreef Plath enkele van de mooiste en eerlijkste gedichten ooit. Wereldberoemd werd zij na haar zelfmoord op 30-jarige leeftijd. Haar man Ted Hughes wordt beschouwd als een van de beste dichters van zijn generatie en werd na Plaths dood eigenaar van haar literaire erfgoed.

In 2020 maakte Beaudil haar bejubelde eerste eigen muziektheatervoorstelling JANIS (over Janis Joplin) en werd ‘meest veelbelovende nieuwkomer’ in het Theaterjaarboek 2019/2020.

Idee & tekst: Beaudil Elzenga en David Geysen.
Geluidsontwerp: Carl Beukman
Lichtontwerp: Jorg Schellekens

Beaudilelzenga.nl

Wij  zullen u ook vragen om de CoronaCheck app, vaccinatiebewijs, negatieve test of bewijs dat u Corona heeft gehad, volgens de richtlijnen van de overheid. Voor zover van toepassing handhaven we de 1,5 meter regel.

 

Aanvang: 20.30 uur
Toegangsprijs:

 14.50


Op voorraad

*