zaterdag 11 maart 2023

Amsterdam Kleinkunst Festival

Cabaret

Vandaag staan de tweede drie van in totaal 6 kandidaten bij ons op het podium bij Onder de Linden die meedingen naar de AKF Sonneveldprijs.

Clara van Kempen, rechts.

  • EN DAN IS ER ALLES
  • Wat als je alles wat je kende achter je hebt gelaten en alles wat je niet kent nog open voor je ligt? Dan is er op dit moment in principe niets. Niets groots en meeslepends, enkel poppers en lipgloss. Nieuwsgierig en vol overgave gaat Clara op zoek. EN DAN IS ER ALLES is een voorstelling over een sprong in het diepe en over hoe de boel kan ontsporen. Een show over afrekening en liefde, over afscheid nemen en opnieuw beginnen.

Tobias Wenting, midden.

  • DWAALSPOOR
  • ‘No Way To Slow Down’, dat was het spoor waar Tobias zich voor lange tijd op bevond. Totdat hij doodop was van het rennen. Via grappige, ontroerende en virtuoze muzikale anekdotes, laat Tobias de sneltrein achter zich en neemt hij je mee het dwaalspoor op. Dit doet hij begeleid door Dirk Overbeek op accordeon.

Myrthe Siebinga, links.

  • NU VOOR HET ECHIE
  • In de tragikomische voorstelling NU VOOR HET ECHIE speelt Myrte naast de rol van zichzelf (waar ze zich al jaren in heeft verdiept), allerlei verschillende personages. Van een kleuter die de lesstof als tweedimensionaal ervaart en inziet dat er systematisch dingen fout gaan, tot een juf die zelf soms ook wel de bevestiging van een glitter 3D sticker kan gebruiken, tot een Amsterdamse uitsmijter die de mensen eraan herinnert dat je niet kan worden ingehaald op je eigen pad. Het leven is namelijk te kort om er te lang over na te denken, maar te lang om er af en toe niet even goed bij stil te staan. Op speelse wijze, en met een flinke dosis humor, neemt ze je mee in haar associatieve denkwereld, waar af en toe ook ruimte is voor een liedje en misschien zelfs een dansje. Dit alles doet ze natuurlijk niet alleen, ze wordt hierin begeleid door zichzelf.

Bestel nu alvast uw kaarten voor dit weer spraakmakende cabaretfestival, u kunt er niet snel genoeg bij zijn.

Aanvang: 20.30 uur
Toegangsprijs:

 14.50


Uitverkocht