fbijazzbandensaxofobia
20 januari 2019

Zondagmiddag Live! brengt een middag muziek met Saxofobia en de FBI Jazzband

Zondagmiddag Live!

Een special die er zijn mag! De FBI Jazzband treedt samen met het saxofoonorkest Saxofobia op

FBI Jazzband
Op 14 september 2003 werd The Franklin Beaufort International Jazzband opgericht door zes gedreven muzikanten die gewoon goede jazzmuziek wilden maken. Een enthousiaste en frisse band die sprankelende muziek maakt waar het plezier vanaf spat. Een uitstekend op elkaar ingespeeld team dat jazzmuziek in diverse stijlen brengt met eigen arrangementen, verrassende solo’s en soms hilarische zangpartijen.
De band is vernoemd naar Franklin Beaufort, eigenaar van een katoenplantage in Louisiana. Een voorstander van afschaffing van de slavernij. Op zijn landgoed bouwde hij een dorp waar door hem gekochte slaven in vrijheid konden leven en bood hen werk op zijn plantages. Heel ongebruikelijk voor die tijd stimuleerde hij de voormalige slaven in het maken van muziek.

Saxofobia:
Ruim 15 jaar maken de saxofonisten van dit amateurorkest enthousiast muziek met elkaar. Het orkest is opgericht door saxofoniste Ati Lust, de roots van dit orkest liggen in Oostzaan. Wekelijks wordt er hard gewerkt om het repertoire uit te breiden en de orkestklank te verbeteren.
“Op sopraan, alt, tenor en baritonsaxofoon kunnen zij hun instrument laten fluisteren en schreeuwen en zowel klassiek als jazzy spelen”. Of het nu Bach, Debussy, Gershwin, Piazolla, A. Ll. Webber of Stevie Wonder is, in de map zitten vele prachtige werken waarmee de leden op ieder moment ieder gewenst programma kunnen samenstellen. Veelvuldig zijn zij te gast op concerten en geven zij een aantal keren per jaar eigen concerten met een speciaal thema.

Kom luisteren naar de bijzondere combinatie van Saxofobia en F.B.I.Jazzband.

 

 

Aanvang: 15.00 uur
Toegangsprijs:

 9.00


Op voorraad